таг: Грегоријанскиот

На денешен ден – 20 декември

0
1582.- Во Франција е воведен Грегоријанскиот календар. Папата Грегорие Осми, изврши реформи на Јулијанскиот календар отстранувајќи ја разликата од 10 дена и нареди...