таг: граѓански

ЕП ја поддржа визната либерализација за пасошите на Координативната управа на...

0
Комитетот за граѓански слободи, правда и внатрешни работи на Европскиот Парламент (ЛИБЕ) гласаше за визна либерализација за косовските граѓани кои поседуваат...

Што претставува украинскиот „Ден на Хероите на Небесните Стотина“?

0
Револуцијата на Достоинството во Украина е масовен граѓански протест кој траеше 94 дена, од 21 ноември 2013 година до 22 февруари 2014 година....

0
Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата, поддржана од Проектот на УСАИД за граѓанско учество и во соработка со Регионалната мрежа за...

Истражување: Транспарентноста на државните претпријатијата во 2020 година зголемена, но сѐ...

0
Центарот за граѓански комуникации (ЦГК) денеска го објави истражувањето „Транспарентност и отчетност на претпријатијата во државна сопственост за 2020 година“....