таг: глобално

Премиерката на Нов Зеланд ја изненади нацијата, објавувајќи дека ќе поднесе...

0
Премиерката на Нов Зеланд, Џасинда Ардерн, глобално призната како лице на прогресивната политика, денеска ја изненади земјата објавувајќи дека за неколку недели...

СЗО: Се намалува бројот на случаи со ковид на глобално ниво,...

0
Светската здравствена организација (СЗО) соопшти дека минатата недела на глобално ниво се регистрирани речиси четвртина помалку пријавени случаи на лица инфицирани...

Овој септември е меѓу 4 -те најтопли во претходните 42 години

0
Овој септември беше глобално еден од четирите најтопли од почетокот на мерењата во 1979 година, објави денеска Европската служба за климатски промени Коперник....

СЗО: Човештвото мора да научи да коегзистира со овој вирус

0
Глобално искоренување на коронавирусот во моментов не е разумна цел, изјави Дејвид Набаро, специјален пратеник на Светската здравствена организација (СЗО) за Ковид-19. ...

Коронавирусот не може да се искорени

0
Глобално искоренувањето на коронавирусот во моментов не е разумна цел, рече Дејвид Набаро, специјален пратеник на Светската здравствена организација (СЗО) за коронавирусот. ...

Дали следната генерација на ковид-19 вакцини ќе биде апче?

0
На глобално ниво се развиваат 277 ковид-19 вакцини, од кои 93 се влезени во фаза на тестирање на луѓе. Од нив две се...