таг: глечери

Во мразот на Арктикот за прв пат пронајдени хемикалии од креми...

0
Арктичките глечери, за кои некогаш се мислеше дека се недопрени, сега откриваат траги од 13 вообичаени состојки во производите за лична нега, вклучително...

Исландските глечери се топат многу брзо, им се заканува целосно исчезнување

0
Исландските глечери, на кои им се заканува целосно исчезнување до 2200 година, веќе изгубија 750 километри квадратни површински простор од почетокот на 2000...