таг: глад

Нуклеарна војна би предизвикала глобален глад и смрт на милијарди луѓе,...

0
Повеќе од 5 милијарди луѓе би умреле од глад по евентуалната нуклеарна војна меѓу САД и Русија, а дури и ограничен...

Петти ден протести во Албанија

0
„Кој сее глад, ќе жнее бунт“, беше еден од транспарентите на демонстрантите кои 5-ти ден ппо ред протестираат во Албанија. Во...

По 57 дена штрајк со глад и 12 дена без течности:...

0
По 57 дена штрајк со глад и 12 дена без течности, осудениот лидер на терористичката организација „17 Ноември“, Димитрис Куфодинас, е во критична...