таг: „Војаџер

Војаџер 1 е надвор од Сончевиот систем и испраќа мистериозни податоци

0
Сондата Војаџер 1 е лансирана во 1977 година и пред десет години го напушти нашиот Сончев систем. Сега, 45 години по лансирањето, почна...

НАСА: Леталото „Војаџер 1“ се однесува неочекувано

0
Леталото „Војаџер 1“, лансирано од американската вселенска агенција НАСА пред 45 години, има проблем кој сѐ уште е мистерија за стручниот тим на...