таг: витамин

Топла лимонада за подобро здравје и за отстранување на токсините

0
Лимонот е извор на витамин Ц кој помага во превенција и лекување на настинка. Лимонадата е природен диуретик, што значи дека помага и...

Шест знаци кои укажуваат на недостиг од витамин Д

0
Витамин Д може да се внесе во организмот по природен пат преку сончевата енергија, но тоа е многу мала количина и секојдневното сончање...

Шест знаци кои укажуваат на недостиг од витамин Д

0
Витамин Д може да се внесе во организмот по природен пат преку сончевата енергија, но тоа е многу мала количина и секојдневното сончање...

Четири намирници кои изобилуваат со витамин Е

0
Храната богата со витамин Е треба да е составен дел од секој оброј, а ова се топ четирите намирници кои изобилуваат со овој...

Витаминот Д3 важен за организмот и во борбата против коронавирусот

0
Ниското ниво на витамин Д3 може да го зголеми ризикот од инфекција од коронавирус или да доведе до потешка форма на болеста. ...

Шестнеделен третман со лимони за зајакнување на имунитетот против вируси

0
Богат е со витамин Ц и калиум, а содржи и значителни количини на магнезиум, калциум и фосфор. За највредни состојки на лимонот...