таг: видовите

Желките од Галапагос и индонезиските комодо-варани, пред исчезнување

0
Околу една петтина од видовите рептили, како што се желките од Галапагос, индонезиските комодо-варани, западноафриканските отровни змии и индиските крокодили, се соочуваат со...

Глобално затоплување: Дури ни кактусите не можат да ја поднесат жештината

0
Како што се засилува глобалното затоплување, 60 отсто од видовите кактуси ќе се затекнат во помалку гостопримливи клими во наредните децении....