таг: видна

Се празнува Преподобна маченица Евгенија

0
Света Евгенија потекнувала од видна римска фамилија. Татко и Филип бил управник на Александрија и цел Египет. Тајно го напуштила домот и, преоблечена...

Денеска е Св. Григориј, просветител на Ерменија

0
Роден е во видна фамилија, по род блиска до персискиот и ерменскиот царски дом. Кога овие два дома завојуваа, свети Григориј се повлече...