таг: Бремените

Бремените жени и бебињата со Ковид-19 имаат поголема можност за компликации

0
Бремените жени заразени со Ковид-19 и нивните новороденчиња имаат поголем ризик од развој на компликации отколку што беше претходно познато, покажува најнова студија...

Бебињата на мајките што примиле вакцина имааат антитела

0
Бремените жени вакцинирани против Ковид-19 може да ја префрлат заштитата на своите бебиња, според новото истражување спроведено во Израел, пренесува Ројтерс. Според...

Сè за бременост, коронавирусот и вакцините: Трансфер од мајка на бебе...

0
Претходните студии покажаа дека бремените жени се изложени на поголем ризик од потешка форма на ковид – 19 од другите, но последиците...

Зошто бремените жени имаат проблеми со меморијата?

0
Бремените жени навистина имаат проблеми со меморијата и тоа е причината зошто тие често губат лични работи или забораваат каде ги оставиле,...

Мајките кои биле позитивни на Kовид-19 за време на бременоста им...

0
Бремените жени кои имаат Kовид-19 им пренесуваат антитела против овој вирус на своите деца, откриле истражувачи од Универзитетот во Пенсилванија. Во студијата, објавена во...

Мајките кои биле позитивни на ковид-19 за време на бременоста пренесуваат...

0
Бремените жени кои имаат ковид-19, пренесуваат антитела против овој вирус на своите деца, откриле истражувачи од Универзитетот во Пенсилванија. Студијата е објавена...

Бремените жени не се враќаат на работа до завршување на пандемијата,...

0
Бремените жени не се враќаат со физичко присуство на работа и по 31 декември. Тие се ослободуваат од работа и работни обврски...