fbpx

таг: Богојавление

Од времето на Водици зависи какво време ќе имаме цела година!

0
Богојавление е ден кога според преданието, божјиот глас објавил дека Исус е негов син и се верува дека воочи овој празник на полноќ...

На Водици сите одат по света вода, но грешат во една...

0
Богојавление е ден кога според преданието, божјиот глас објавил дека Исус е негов син и се верува дека воочи овој празник на полноќ...

Од времето на Водици зависи какво време ќе имаме цела година!

0
Богојавление е ден кога според преданието, божјиот глас објавил дека Исус е негов син и се верува дека воочи овој празник на полноќ...

Ни доаѓа големиот празник Водици: Не е доволно да земете света...

0
Богојавление е ден кога според преданието, божјиот глас објавил дека Исус е негов син и се верува дека во очи овој празник на...

Следната среда е голем празник: На Водици се отвора небото, а...

0
Богојавление Водици е еден од најголемите и најтешки христијански празници. Според Библијата, на овој ден, се отворило небото и се слушнал божјиот глас....