таг: благородничко

Се празнуваат Св. рамноапостолна Нина Грузиска и св. Сава

0
Света Нина потекнува од благородничко кападокиско семејство. Од мала била воспитана во Христовиот дух. Подоцна отишла во Грузија, го покрстила грузиското царско семејство...