таг: бесребреници

Лекуваат од секакви болести, денеска се празнуваат Св. Козма и Дамјан

0
Денеска е Св. бесребреници Козма и Дамјан. Во Црквата, бесребреници се нарекуваат оние светители, на кои Бог им дал голем дар да...