таг: бележат

Најголем број срцеви удари се случуваат во сон во утринските часови

0
Најмногу срцеви удари се бележат во утринските часови, особено во последната, тн. РЕМ-фаза на спиењето, покажува истражување на научниците од Харвард. РЕМ-спиењето, т.е....

Цената на енергенсите расте на светскиот пазар, Димитров: Освен владина интервенција,...

0
Светските берзи бележат повторен раст не цените на енергенсите. Барел нафта се продава за 116 долари, додека природниот гас 1.400 долари...

Драстично расте бројот на заразени со коронавирус во земјите од регионот-...

0
Државите од регионот бележат драстичен пораст на бројот на новозаболени лица со коронавирус, што главно се препишува на опуштањето на граѓаните, непочитување на...