таг: банки

Турските државни банки го суспендираа рускиот систем за плаќање „Мир“

0
Три турски државни банки го суспендираа рускиот систем за плаќање под повеќенеделниот засилен притисок на Вашингтон, кој предупреди дека системот може...

Русија исклучена од системот СВИФТ

0
Откако Западот постигна единство и реши да исклучи руски банки од т.н. СВИФТ, односно системот за прекугранични трансакции, овој платежен систем...

УЕФА формира фонд за помош на клубовите во криза

0
Неколку банки и финансиски институции се борат за водечка улога во пандемискиот фонд на УЕФА во вредност од седум милијарди евра. Потенцијалните заемодаватели...

Галовеј: Народната банка успешно ги остварува своите цели за одржување на...

0
Улогата на централните банки е многу важна, особено во вакви кризни времиња. Напорите за водење прудентна монетарна политика придонесуваат за услови за ревитализација на македонската...