таг: аплицирани

За два дена само 1.133 граѓани првпат се вакцинирале

0
Во петокот и саботата аплицирани се вкупно 4.684 дози вакцини, од кои 1.133 се аплицирани како прва доза, 916 се ревакцинирани, а 2.635...

За два дена само 1.883 граѓани првпат се вакцинирале против ковид-19

0
Во понеделникот и вторникот аплицирани се вкупно 8.518 дози вакцини, од кои 1.883 се аплицирани како прва доза, 1.938 се ревакцинирани, а 4.700...

Вкупно се аплицирани 1.620.860 дози вакцини

0
Во изминатите два дена аплицирани се вкупно 9.009 дози вакцини, од кои 1.873 се аплицирани како прва доза, 1.580 се ревакцинирани, а 5.536...

По две дози од вакцините примиле 775.825 граѓани

0
Во петокот и во саботата аплицирани се вкупно 5.556 дози вакцини, од кои 950 се аплицирани како прва доза, 1.124 се ревакцинирани, а...

Три пати повеќе лица примиле трета, во споредба со прва доза...

0
Во петокот и во саботата аплицирани се вкупно 5.556 дози вакцини, од кои 950 се аплицирани како прва доза, 1.124 се ревакцинирани, а...

Втора доза вакцина против ковид-19 примиле 45 отсто од полнолетните граѓани

0
Во петокот и во саботата аплицирани се вкупно 3.250 дози вакцини, од кои 884 се аплицирани како прва доза, 2.257 се ревакцинирани, а...