Сурла, а не црвен нос, е она што му треба на Рудолф за да му се придружи на стадото слонови кои му помагаат на Дедо Мраз да ги достави подароците во Тајланд.

Слоновите махути облечени како Дедо Мраз ги одведоа нежните џинови во училиште во централен Тајланд оваа недела за да им поделат божиќни подароци на околу 2.000 ученици, дел од годишната традиција.

Учениците беа наредени во училишниот двор и фоајето додека слоновите полека се приближуваа и ги продолжуваа своите стебла за да поделат балони, играчки и кукли.