Светската здравствена организација (СЗО) денеска ја критикуваше „неприфатливата“ забавеност на вакцинацијата против коронавирусот во Европа, која со месеци се соочува со многу загрижувачка епидемиолошка состојба.

„Бавното темпо на вакцинација ја продолжува пандемијата“, соопшти европскиот огранок на СЗО, истакнувајќи дека бројот на нови случаи во Европа нагло се зголеми во последните пет недели.

– Advertisement –

Прикажи повеќе