Убавата голманка на мексиканскиот клуб Хуарез, Стефани Хименез (26) е прогласена за најубава голманка во светот.

Instagram
Instagram

Родена е во 1994 година, а покрај тоа што е успешна пред голот, таа е успешна и на Инстаграм, каде ја следат половина милион луѓе.

Instagram
Instagram

На нејзиниот профил не само што ќе најдете фотографии од областа на спортот, туку и од нејзиниот приватен живот.

Instagram
Instagram

Според официјалните податоци, таа е висока 170 сантиметри и тешка 64 килограми, а нејзин поранешен клуб е Тигрес.

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram