Неодамна некој рече дека убавината е нешто што секој може да го има, но дека е површна и донекаде привремена состојба. Тие продолжија да ми кажаа дека убавината е нешто сосема друго. Човек може да биде убав, а сепак да има срце направено од грдотија од камен.

Убавината е тој вечен потенцијал кај една личност – која било личност – што го надминува физичкиот изглед. Убавината е она што човекот го гледа кај партнерот откако ќе згасне почетниот гламур на изгледот.

Најубавите хороскопски знаци можеме да ги најдеме во различни карактеристики, па дури и ако се консултираме со нашиот хороскоп.

Она што мислиме дека е убаво е субјективно. И не само тоа, убавината доаѓа со предрасудите и очекувањата. Не сите мислиме дека истите работи се убави, ниту пак наоѓаме убавина во некој посебен стандард на цртите на лицето или телото.

Сите луѓе имаат нешто убаво во себе, а еднаш слушнав како некој вели дека сите очи се убави. Размислете за тоа. На некој начин, претпоставувам дека тоа е вистина, бидејќи очите имаат природна убавина, без разлика како изгледаат.

Но, според зодијакот, ние сме изградени да карактеризираме одредени аспекти од себе, физички. Врз основа на астрологијата, ние тежнееме да блеснеме во одредени сегменти пред други, делумно благодарение на нашите владејачки планети.

Затоа, направивме листа што ги прави убави најубавите знаци и зошто:

Најкреативниот

Знакот Риби е најубав поради својата креативност и сочувство кон другите. Додека Водолијата добро носи чевли, никој не изгледа подобро без чевли од жената Риба.

Убави стапала и прсти – главната награда за оние со фетиши. Побарајте ги најубавите метатарзални коски кај Рибите. Исто така, Рибите имаат убави очи.

Тие се нежни, суптилни, грациозни дури и кога се само разбудени. Нивната убавина извира од нивната душа. Креативни и сонливи, ненамерно привлекуваат внимание.

Најшармантен

Девицата ги знае зборовите кои маѓепсуваат, нивните приказни ги прават најшармантни за сите околу нив, магнетни и природно привлечни.

Девица е таа девојка во бикини со најубав стомак на плажа. Ако папокот може да се смета за убав, тогаш Девицата има магично копче.

Пин-ап девојка со мал струк? Најверојатно е Девица. Навидум кревка и нежна, таа во себе крие вистински ураган и тоа ја прави неодолива.

Најатрактивни

Лавот владее со срцето, а срцето е во градите. А тоа значи дека некои од најубавите гради може да се најдат кај жената Лав.

Ако сакате убави бисти, на жена Лав ќе го најдете најубавото што можете да го замислите. Нивната самодоверба го подига и нивото на убавина, и обратно.

Тие се силни, елегантни и бескрајно привлечни, со заразна смеа и разоружувачки поглед.

Најхрабриот знак на зодијакот

Бидејќи Овен владее со главата, веројатно ќе видите целосна, пријатна убавина овде, во сите карактеристики.

Таа е еден од најубавите хороскопски знаци. Силните веѓи и продорен поглед ќе навестат интелигенција и жестокост што ја прават жената Овен убава и силна.