Синоќа се одржа шоу со дронови во Санкт Петербург. Настанот беше организиран во рамките на отворањето на туристичката сезона.

Иако забраната за масовни собири во главниот град на северот на Русија е сè уште во сила поради пандемијата на коронавирусот, голем број луѓе се собраа да уживаат во необичното шоу.