Две силни експлозии се слушнале вечерва во северна Сирија во близина на градовите Ал-Баб и Јараблус, во близина на турската граница, јави државната телевизија Икбарија.

Експлозиите одекнале во локалните рафинерии за нафта во регионот, што е под контрола на борците поддржани од Турција и каде се присутни турски трупи, јавуваат британските медиуми.