Шалке 04 исплови во испаѓање од Бундеслигата.

Неверојатна е ситуацијата за овој тим, навивачите се разочарани, а радикалниот потег го прави директорот за маркетинг Александдер Јобст.

Имено, Jobобст се реши да го напушти клубот на крајот на сезоната поради закани кон него и неговото семејство.

Џобст беше одговорен за маркетингот на клубот десет години, а клубот остана во многу тешка финансиска состојба поради големите трошоци за играчи, и влијанието на пандемијата на корона.

“Џобст изјави дека причините се закани упатени кон него и неговото семејство. Колку што може да го разбере гневот и фрустрацијата на навивачите, тој смета дека границата е надмината”, изјавија од Шалке.

Шалке ќе излезе во популарниот Цвајт за прв пат од 1991 година.