Субвенциите за исплата на плати од 14.500 денари да продолжат до месец март, да се зголеми фондот на Развојната банка за кредити со ниски камати, да се увозот суровини со нула отсто акциза, и фокусот да се насочи кон ликвидноста на компаниите за да може да се преброди кризата.

Ова се дел од предлозите на Северозападна комора на Македонија кои треба да ги превземе Владата во новиот сет антикризни мерки. Според комората четири илјади компании ставиле клуч на своите бизниси поради корона кризата, затоа е неопходно е да има свежи пари во бизнисот.

– Advertisement –

Прикажи повеќе