Благој Бочварски, министерот за транспорт и врски  се ожени со својата избраничка Маринела Серафимова, а веселбата на која освен пријатели беа поканети и негови сопартијци се одржа во „Александар Палас“.

На свадбата на Бочварски беа и  министерката за одбрана Славјанка Петровска, министерката за труд Јованка Тренчевска, вицепремиерката Славица Грковска како и генералната секретарка на Собранието, Цветанка Иванова.