Со можното проширување на мнозинството, на Алтернатива ѝ се заканува опасност да остане без неколку ресори. ТВ21 дознава дека Министерството за здравство со кое раководи оваа партија е првиот ресор кој ќе замине во рацете на Алијанса за Албанците, секако доколку стане дел од Владата. Исто така, ТВ21 од свои извори дознава дека АА ќе има шанса да избере меѓу Министерството за правда и земјоделство, со кои раководи СДСМ, покрај ресорите образование и животна средина, каде во моментов на чело е кадар на ДУИ. Ако АА евентуално побара две министерства од иста партија, тогаш СДСМ и ДУИ меѓу себе ќе треба да направат размена на ресори. Премиерот Димитар Ковачевски и понатаму негира дека со лидерот на опозициската партија, Арбен Таравари разговарал за поделба на колачот.

Целата вест на ТВ21.мк.