СДСМ се јави со писмена реакција по повод прес конференцијата на Наќе Чулев од ВМРО-ДПМНЕ, кој е поранешени министер на МВР, а кој обвини дека во МВР се испумнуваат пари на кариминален начин врз основа на храна.

Од СДСМ му порачуваат:

И на демантирани лаги ВМРО-ДПМНЕ продолжува да шири лажни вести.

Наќе Чулев наместо да шири лажни вести конечно да се изјасни за неговата инволвираност во кумановските настани.

Јавноста очекува одговори од Чулев на овие круцијални прашања, а не измислени приказни.

Лага до лага, само тоа знаат во ВМРО-ДПМНЕ.