Министерот за здравство Беким Саливечерва во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 посочи дека премиерот Димитар Ковачевски е во добра здравствена состојба.

Тој пред неколку дена заврши на Инфективна клиника поради проблеми со труење со храна.

„Добар е, во добра состојба. Ништо сериозно“, вели Сали.