Руски хакери започнаа нов напад врз американски владини агенции и „тинк-тенкови“ користејќи имејл-адреса за маркетинг на Американската агенција за меѓународен развој (УСАИД), соопшти вчера Мајкрософт. Бранот напади бил насочен кон околу 3.000 имејл адреси во повеќе од 150 различни организации, соопшти потпретседателот на Мајкрософт Том Барт во објава на блог.

Advertisements

Најмалку четвртина од организациите се вклучени во меѓународен развој, хуманитарна работа и работа со човекови права.

Прикажи повеќе