Германскиот министер за Европа, Михаел Рот, реагираше на наводите за идеите за прекројување на границите на теоријата на поранешна Југославија, односно наводниот „нон-пејпер“.

„Цртањето нови граници е опасен пат“, рече германскиот министер на Твитер.

– Advertisement –

Тој истакна дека земјите од Западен Балкан имаат иднина само како мултиетнички и мултирелигиозни општества.

„Регионалното помирување и соработка се клучевите за мир, демократија и просперитет“, рече Рот.

Прикажи повеќе