Албанскиот премиер Еди Рама кој престојува во Њујорк во рамки на 77. сесија на Генералното собрание на Обединетите нации, изјави дека целиот регион се соочува со кибер-напади.

-Целиот регион се соочува со напади од ваков карактер, вклучително и Црна Гора и Северна Македонија, рекол Рама на средбата што ја одржал со шефови на држави и влади во Њујорк, клубот Харвард.

Зборувајќи за повеќекратните напади врз Албанија, тој информирал дека дигиталните системи на албанската влада биле нападнати од Исламската Република Иран, што е констатирано по детална експертиза на тимот на Мајкрософт и тимот на специјализирани американски агенции.