Лидерите во Република Северна Македонија и општеството мора да разберат дека патот кон Европската Унија минува низ признавањето и почитувањето на македонските Бугари и нашето културно-историско наследство. Тоа е единствениот начин.

Ова го изјави претседателот Румен Радев по повод вооружениот напад на бугарскиот културен клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид, јави репортерот на БГНЕС.

Претседателот ги коментираше сите актуелни теми на агендата при посетата на Враца, каде што учествуваше на отворањето на новата фабрика за автомобилски компоненти.