Градот Аин Сефра, на работ на пустината Сахара, минатата недела беше погоден од студено време – па дури и од снег.

фото: profimedia

Врнежите од снег се многу ретки во Сахара, и покрај фактот дека може да биде студено ноќе – затоа што ретко има доволно вода за да има врнежи.

фото: profimedia
фото: profimedia
фото: profimedia