Од отворањето на преговорите на Албанија со Европската Унија, премиерот Рама за прв пат го собра тимот на преговарачи, кои ќе бидат на чело на предизвиците што ја очекуваат Тирана во исполнувањето на поглавјата поставени од ЕУ.

Advertisements

Рама за прв пат ја претстави главната преговарачка Мајлинда Дука која на работната група и порача дека сериозноста и упорноста се пораките што треба да ги испратат до Брисел.

Тој најави и дека ќе се формира Меѓуресорски совет за европски прашања, кој главно ќе го сочинуваат странци.

Прикажи повеќе