Официјалната потврда за смртта покажала дека причина за смртта на кралицата Елизабета Втора била староста.

Оваа информација денеска ја објави британски Телеграф.

За потсетување, кралицата Елизабета Втора почина на 8 септември на 97-годишна возраст.

Уписот во Националниот регистар на Шкотска, објавен денеска, го потпишала нејзината ќерка, принцезата Ана, која била со неа во последните 24 часа.

Таа е на тронот од 1952 година кога го наследи нејзиниот покоен татко, кралот Џорџ Шести, а веќе ја наследи кралот Чарлс Трети.

Оваа функција ќе ја држи до својата смрт.