Поранешниот претседател Ѓорге Иванов и неговиот син беа на протестот пред владата против прифаќањето на францускиот предлог за старт на преговорите на Македонија со ЕУ. Тој во текот на денот се огласи на социјалните мрежи каде повика да не се прифаќа овој предлог.

Воедно до него на протестот беше и претседателот на МАНУ Љупчо Коцарев.