Ограничувањето стапи во сила една недела откако Естонија, Летонија, Литванија и Полска ги затворија своите копнени граници за руските граѓани, забранувајќи им влез на повеќето Руси, вклучително и на оние со шенген-визи.

Заменик-министерот за внатрешни работи Бартош Гродецки минатата недела објасни дека ќе има еднонеделно одложување на затворањето на воздушните и поморските гранични премини.
Естонија, Летонија и Финска предложија целосна забрана за туристички визи за Русите низ ЕУ.

Прикажи повеќе