Како да се подготви бела вода?

Излупете едно чешне лук и пресечете го по должина, ставете го во вода, покријте го со чинија и оставете го да стои на собна температура 24 часа. За тоа време, лукот ќе ги ослободи состојките во водата. Пијте вода најмалку седум пати за еден месец. Најдобро би било да се пие пијалок во просек двапати неделно.

Овој пијалок ќе го „изгради“ вашиот имунолошки систем, ќе го прочисти телото од насобраните токсини и ќе делува превентивно на бројни болести, вклучувајќи висок крвен притисок, воспаление, грип, вируси и бактерии, но и на најсериозни болести како што е ракот.

Лук

Неговите антиинфламаторни и антиканцерогени својства, како и моќното дејство врз зачувувањето на кардиоваскуларниот систем, се уште посилни кај лушпите од лук.

Некои растенија, како што се компирот, не се здрави кога ртат, бидејќи тогаш ослободуваат одредени токсини, но тоа не е случај со лукот. Најздраво е кога ќе ‘ртат, бидејќи тогаш ги достигнува своите целосни потенцијали и хранливи вредности.