Украинскиот претседател Володимир Зеленски им се заблагодари на сите кои учествуваа во спасувачката операција по хеликоптерската несреќа во која и покрај различните информации дадени до украинските власти, според последните информации, загинаа 14 лица.

Зеленски смртта на министерот за внатрешни работи Монастирски и највисокото раководство на Министерството ја нарече „страшна загуба за земјата“, упатувајќи сочувство до нивните блиски и сите што ги загубија своите најблиски во несреќата.

„Ќе издржиме“, рече Зеленски, додавајќи дека е започната истрага за падот на хеликоптерот.

„Службата за безбедност на Украина започна истрага за овој страшен настан. Го задолжив шефот на Службата за безбедност на Украина, во соработка со сите други релевантни служби, да ги расветли сите околности на оваа катастрофа. Сите неопходни одлуки поврзани со беше направено управувањето со системот на МВР.Изгубивме луѓе кои беа професионалци, патриоти и доверливи лидери, изјави Володимир Зеленски.

Прикажи повеќе