Марк Еванс, кој со години не разговараше со својата ќерка, мултимилионерката Адел, почина во 57-та година од животот, јавуваат британските медиуми.

Изворот за „The Sun“ открива дека Марк Еванс до самиот крај не успеал да ги поправи и одново да ги изгради осносите со својата ќерка, и покрај обидите работите да се поправат.

Заладувањето на нивните односи се случило во 2011 година кога Еванс, кој ја напуштил пејачката додека се уште била дете, во едно интервју тврдеше дека Адел тешко пронаоѓа љубов поради своите проблеми со напуштањето.

Фото: Профимедиа

Еванс во 2013 година откри дека боледува од рак на цревата, а во интервјуто таа година изјави дека по годините во кои не разговарал со Адел, само сака „да ја добие својата ќерка назад“.