Амбер Херд почна да продава имот за да му го врати долгот на Џони Деп

Голем интерес во јавноста предизвика судењето на Џони Деп и Амбер Херд. Целата процедура завршила во корист на Деп, додека Амбер е обврзана да му плати отштета од 10,4 милиони долари на поранешниот сопруг.

За да се соберат парите, првиот чекор беше да се продаде имотот. Имено, за да може да исплати барем дел од долгот, Амбер го продала својот голем имот во Калифорнија за милион долари.

Нивната разводна постапка ја следеше цел свет, додека некои целата процедура ја споредуваат со циркуска претстава. Веста дека Џони Деп поради душевната болка и клевета ќе мора да плати повеќе од 10 милиони долари, Амбер ја дочека со ужас. Покрај тоа што се фрли на огромни трошоци, нејзиниот углед беше целосно уништен.

Според тоа, ниту една филмска компанија не сака да соработува со неа.

Нејзините адвокати веднаш поднесоа жалба до судот, со образложение дека актерката нема од што да живее, а според тоа, нема да може да ги враќа долговите.

Амбер неодамна беше виден како купува во маркет, каде што цените се повеќе од пристапни, а може да се каже и најевтини. Се чини дека Амбер е принудена да го „стегне џебот“ за да заштеди пари. Покрај тоа што морала да ја продаде куќата, по цена повисока од онаа за која ја купила, актерката не собрала доволно пари.

Куќата се наоѓа во пустинскиот дел на Калифорнија. Има три спални соби и три бањи, голема гаража и градина. Повеќе слики од оваа луксузна и необична куќа можете да погледнете во нашата галерија.