Во вечерашното ТВ соочување на министерката за одбрана Славјанка Петровска со пратеникот Драган Ковачки од ВМРО-ДПМНЕ во „Само вистина“, опозицискиот пратеник ја обвини дека во анкетниот лист испратен до Државната комисија за спречување корупција не пријавила имот во скопско.

-Немам непријавен имот ниту недвижен, ниту движен. Барам да ми се извините. Ако постои таков имот уште утре ќе го донирам на ВМРО-ДПМНЕ, бидејќи и онака со судска наредба на вашата партија и се одзема имотот, кажа Петровска.