Немаме капацитет за ветинг, рече претседателот Пендаровски, вечерва на „Патот кон“, во Алсат М, прашан за процесот на ветинг.

„Ќе го спроведуваме овој ветинг, истите тие што се во државата. Не зборувам за претседателот, премиерот конкретно, туку кој ќе го спроведува ветингот?! Кој орган? Ќе пишуваме во закон, но дали е тоа истиот човечки материјал Дали е во правосудсво, или е во политиката кој доведе до овие 8 посто доверба и 92 потсто недоверба?! Истиот!“, рече Пендаровски.