Претседателот на државата Стево Пендаровски преку социјалните мрежи побара брза и темелна истрага од надлежните институции за инцидентот кој се сличи синоќа во Охрид, а во кој три лица го претепале Христијан Пендиков, секретар на бугарскиот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид.

-Го осудувам нападот врз секретарот на клубот на бугарската заедница во Охрид, Христијан Пендиков. Ги повикувам надлежните институции да спроведат брза и темелна истрага, со соодветна одговорност и санкции за сторителите, порача Пендаровски.