Со реакција поради нападот со огнено оружје на културниот клуб „Цар Борис трети“ се огласи и претседателот на државата Стево Пендаровски.

-Го осудувам нападот на културниот клуб на бугарската заедница во Охрид.  Очекувам надлежните институции да спроведат брза и детална истрага, преземање на сите мерки, со цел расчистување на случајот и одговорност за сторителите, вели Пендаровски.