Пациентите и вработените денеска излегоа на протест против разрешувањето на директорот на кардиохирургија Сашко Јовев, кој во јавноста е познат како кардиохирург кој го водеше тимот кој ја изврши првата трансплантација на срце во земјава.

„Срамота е ова што се прави, човекот си ја вршеше најпрофесионално својата работа“, велат тие.