ЗНАЕМЕ дека времињата се тешки во моментов, но се чини дека некои места се посреќни од другите, а најсреќното место за живеење во ОК штотуку беше крунисано.

Во 11-тата година од истражувањето, повеќе од 21.000 жители беа прашани како се чувствуваат во местото каде што живеат, односно колку се чувствуваат дека припаѓаат на нивната област и дали имаат пристап до зелените површини.

Хексам, на североистокот на Англија, беше минатогодишен победник, но сега Св. Ајвс, во Корнвол, кој ја однесе титулата најсреќно место за живеење во 2022 година.

Приморскиот град се менуваше со Хексам на првото место од 2019 година, а вториот падна на четвртото место оваа година.

„Прошетката по брегот е нешто посебно. Од округот околу Портминстер до Клоди, погледите се неверојатни додека гледате над тиркизното море. Како што се менуваат годишните времиња, така и градот. Морето ја покажува својата сила со северните бранови кои се удираат против плажите и градот стануваат зимска земја на чудата на празничните светла за Божиќ. Дури и Дедо Мраз пристигнува со чамец за спасување“, рече Пол Ле Бас, менаџер за развој на бизнисот за Св. Ајвс.