НИКОЈ не сака другите да го гледаат со презир, било да е тоа во деловни или приватни ситуации. За некои луѓе овој начин на комуникација е вообичаен бидејќи се убедени дека се подобри од другите. Откријте кои знаци од Зодијакот мислат дека се супериорни во однос на другите и воопшто не го кријат тоа.

Девица

Девиците се најголемите перфекционисти во Зодијакот, па не ги сакаат луѓето кои ги сметаат за непродуктивни. Тие стануваат напнати и вознемирени кога другите не се однесуваат како што очекуваат. На почетокот ќе бидат љубезни, но брзо ќе почнат да користат претенциозни зборови и изрази за да ја истакнат својата интелигенција. Ова им овозможува да доминираат во разговорот и да ги убедат другите дека треба да ги слушаат.

Јарец

А Јарците сакаат работите да се прават на одреден начин. Нивната желба за моќ и успех е изразена. Бидејќи се фокусирани на постигнување на своите цели, не ги ценат оние што ги сметаат за слаби или мрзливи. Тие, исто така, ќе гледаат со презир кон оние кои ќе им се понудат да им помогнат. Не им веруваат на туѓото расудување или стручност, па со потсмев ќе ги отфрлат и понижуваат сите.

Лав

Лавовите сакаат да бидат во центарот на вниманието. Тие имаат тенденција да ги отфрлаат туѓите идеи и да ги омаловажуваат оние кои мислат поинаку од нив. Ова е нивното гледање на ситуацијата и нема простор за дебата. Лавот ќе се обиде по секоја цена да ве натера да ги гледате работите на свој начин, а тоа ќе го направи со нагласување на неговите вредности и способности и минимизирање на вашите.

Скорпија

Скорпиите се таинствени и ги штитат своите чувства за да не бидат повредени. Од друга страна, тие се недоверливи кон другите бидејќи веруваат дека секој сака да ги измами. Тие не се двоумат да им покажат на луѓето што искрено мислат за нив, а нивното потсмев и презир кон другите изгледа омаловажувачко.