МНОГУ луѓе им веруваат на своите партнери, но некои се сомнителни и постојано бараат докази за неверство. Длабоко се плашат затоа што се плашат дека саканата личност може да ги изневери. Овие хороскопски знаци никогаш не се мирни и секогаш се сомневаат дека партнерот ги изневерува, дури и ако тој не им дава никаква причина за тоа.

Скорпија

Овој знак не може да биде задоволен додека не се увери дека може да го контролира партнерот. Скорпиите се крајно љубоморни и сомнителни, па нема да го слушаат разумот доколку се сомневаат дека саканата личност ги изневерува. Партнерот постојано мора да ги оправдува своите постапки и да кажува каде бил и со кого, а тоа со текот на времето станува неподносливо.

Девица

Бидејќи не можат да веруваат никому освен себеси, Девиците имаат проблематична динамика со љубовниците. Никогаш не се задоволуваат со изговорите на партнерот. Постојано се сомневаат во неговите намери и често му го проверуваат мобилниот телефон. Во екстремни ситуации, можам да побарам од него да престане да се дружи со пријатели од спротивниот пол.

Рак

Раковите се исклучително чувствителни и несигурни. Овој воден знак станува неподнослив доколку се посомнева во неверството на партнерот. Раковите имаат бес, кои се менуваат со плачење, ако воопшто мислат дека некој близок може да ги остави поради некој друг.