Не може секој да биде секогаш промислен, одлучен и сериозен. Некои луѓе се однесуваат понезрело од нивните врсници, па затоа оние околу нив често ги сметаат за детски. Ако сте родени под еден од овие хороскопски знаци, голема е веројатноста дека и вие сте обвинети за тоа.

Овен

Иако се одлучни, тоа е повеќе одраз на нивните желби и потреби отколку што налага ситуацијата. Нивните изливи на гнев често предизвикуваат напнатост кај другите, а нивната импулсивност ги доведува во неволја. Премногу се драматични, се лутат поради ситници и имаат мала контрола, па често ги нарекуваат детски и непромислени.

Рак

Тие се исклучително чувствителни, а нивните реакции и изјави често се незрели. Познати се по тоа што лесно се навредуваат, а потоа како повредено дете се повлекуваат во себе и се нагризуваат. Нивните длабоки емоции и чувствителна природа честопати водат до валкани умствени игри, манипулации и шеми.

Стрелец

Стрелците се познати по нивното непредвидливо однесување, кое вклучува несигурност, незрелост и одложување на обврските или ветувањата. Тие се непромислени и брутално искрени, дури и кога е потребно да покажат малку такт и дипломатија. Токму затоа често некого повредуваат со своите изјави, без воопшто да се свесни за тоа.

Близнаци

За нив се вели дека се двајца во едно, а една од нивните личности често е детска. Понекогаш се однесуваат како непослушно дете, а понекогаш како зрел возрасен. Тие се познати по својата избувливост и ако не го добијат она што го сакаат, се навредуваат и потоа можат да направат другите да се чувствуваат виновни.